Skip to Content
Livet på øya Jøa

Kokken kom gående langs veien

Sissel Thorsen
04.jun. 2024

Kokken kom gående langs veien

Det skjer mye spennende i Matgarasjen om dagen. Mange har lest og hørt om kokken som bega seg på gåtur fra Tyskland for tre år siden, med huset trekkende etter seg på hjul. Den siste tiden har han trasket langs veiene i Namdalen. Vi elsker konseptet med spennende gjestekokker på kjøkkenet - og kunne ikke la denne muligheten gå forbi. Bokstavelig talt. For å gjøre historien kort - huset hans står nå parkert ved Matgarasjen, og kokken Michael Rott er i gang på kjøkkenet. Søndag 2. juni serverer han blant annet langtidsstekt shortribs fra gårdens egen Wagyu-blanding, med sitt eget, helt spesielle hjemmelagde urtekrydder.

Hva tar du med deg når du skal ha alt du trenger for å leve i et bitte lite hus i flere år? For Michael Rott er svaret to håndlaga kokkekniver, kokkeklær, kjøkkenredskaper, mengder av eget urtekrydder – fiskestang, en madrass – og noe annet småtteri.  Siden april i 2021 har den tyske kokken gått mye av veien fra heimbyen Chemnitz mot Norge, hvor målet er Nordkapp før han akter å fortsette videre inn i Finnland. Men nå – og noen uker framover, er han hos oss på Jøa.

Michael elsker å finne spiselige vekster, ville og dyrka, og bruke i maten. Og da er han kommet til riktig sted, for denne lidenskapen deler vi på Dun Gård. Nå gror det overalt, i urtebed og ute i naturen, og i løpet av uka skal grønnsaksplantene i jorda. Både for andelslandbruket og gårdens markedshage.

Vi føler oss utrolig heldige når det byr seg muligheter for å samarbeide med dyktige mesterkokker, enten de kommer fra Namsos, Tyskland, India eller andre steder. Hvor lenge Michael blir vet vi ikke ennå, men han blir helt sikkert å treffe på kjøkkenet vårt til 9. juni.

Og han er slett ikke den eneste spennende kokken hos oss i sommer.

Sissel Thorsen